Erol Gıda hedeflerini büyüterek, yepyeni projelere imza atıyor. Başarılı tedarik firması, İstanbul’da iki üniversite kampüsünde kafe- restoran işletmeciliğine başladı.
Türkiye’nin önde gelen şefleri ve onların kurdukları ekibin görev aldığı restoranda Osmanlı mutfağından seçkin örnekler konuklarla buluşturulurken, kafe kısmında fastfood ve İtalyan mutfağı ağırlıklı bir mönü sunuluyor. Kafe bölümünde ayrıca öğrenciler için taze sebze ve meyve satışı adetle gerçekleştiriliyor.
Erol Gıda’nın sahibi Kastamonulu Muzaffer Erol, “ Kar düşünmediğimiz bu alanda öğrencilere kilo ile değil sayı ile sebze-meyve satışı yapıyoruz. Dileyen öğrenci bir adet muz veya bir dilim kavun alabiliyor” dedi.
Organik ürünlerin önemine dikkat çeken Erol, “Toplanan tam olgunlaşmamış, biçimleri düzgün olmayan ürünleri, organik diye halka sunuyorlar. Oysa organik tarım üretimde başlar. İlaçlanmamış ağaç, kimyasal bulaşmamış tohumla olur bu iş. Düzgün yetişmiş ürün organiktir. Zaten ülkemizde artık GDO içeren ürünlerin üretimi ve satışı yasaklandı.” diyerek pek çok ürünün yılın her mevsiminde güvenle tüketilebileceğini ifade etti.
Öğretmenliği baba mesleği olan meyve ve sebze üreticiliği için bıraktığını belirten Muzaffer Erol, Erol Gıda’nın serüvenini ise şu cümlelerle anlattı: “Gıda bizim baba mesleğimiz. Çocukluğumuzda Yalova’da seralarımız vardı. Babamız ürettiği meyve ve sebzeleri pazar yerlerinde satardı. 1985’de askerlik dönüşü öğretmenliği bırakıp, babamın yaşlılığı sebebiyle sürdüremediği işleri ben devraldım. Babamın pazarlara verdiği ürünü ben toptancılığa dönüştürdüm. 1997 yılında ise Erol Gıda’yı kurdum.”
Topraktan, sofraya kalite
Erol Gıda’nın ürün gamı içerisinde, akla gelen her türlü sebze, meyve, tropik ürünler ve taze baharatlar yer alıyor. Ürünlerin tamamına yakını Antalya bölgesinde yetişen firmanın bazı ürünleri ise İstanbul Tuzla’daki irili ufaklı seralarda yetiştiriliyor. Paketleme ve dağıtım işleri tamamen İstanbul merkezli yürütülüyor.
Antalya’nın dünyaca ünlü halinde depoları da bulunan Erol Gıda’nın ürünleri İstanbul’a günlük getiriliyor. Dağıtımın yapıldığı merkezde 65 çalışan, iki farklı vardiyada Türkiye’nin dört bir köşesine taze meyve ve sebze ulaştırmak için çalışıyor. Erol Gıda’nın sayıları 30’u aşkın transfer aracı ise, ürünlerin tazeliğini kaybetmeden belirli noktalara zamanında ulaştırılmasını sağlıyor. Türkiye’nin her yerindeki belli başlı restoran, otel ve süper market zincirleriyle çalışan Erol Gıda’nın, yıllardır çalıştığı mekânlar arasında gastronomi alanında başarılı çalışmalara imza atmış İstanbul’un en ünlü yıldızlı otelleri ve mekânları da bulunuyor.