Kastamonu ekşi mayalı ekmeği Metro Türkiye de.
Metro Türkiye, Metro Chef markası altında yeni ekşi mayalı Kastamonu ekmeği çeşitlerini satışa sundu. 30 yılı aşkın bir süredir Türk mutfak kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Metro Türkiye, sağlıklı ve alternatif beslenme tarzlarına yönelik ürün çeşitliliğini de artırmaya devam ediyor.
Temel besinlerden olan ekmeği, mağazalarında 70 farklı çeşitle müşterilerine sunan Metro Türkiye, son olarak Metro Chef markası altında yeni Ekşi Mayalı Kastamonu, Çavdar, Tam Buğday ve Siyez Ekmeklerini de satışa sundu. Ekmekler, doğal ekşi maya ile 24 saatlik hem sıcak hem de soğuk fermantasyon yöntemi kullanılarak üretiliyor. Bununla birlikte bol lif içermesi nedeniyle sağlıklı beslenmeye önem veren kişiler için de uygun besin alternatifi olarak öne çıkıyor. Uzmanlara göre ekşi mayalı ekmekler probiyotik etkileri ile bağırsak problemlerini gidererek zayıflamaya; sindirim sistemi problemlerinin, insülin direncinin, demir eksikliği anemisinin, vitamin ve mineral eksikliklerinin giderilmesine de yardımcı oluyor.
Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç, Türk mutfak kültürünü korumayı hedeflediklerini bu sebeple Kastamonu, Çavdar, Tam Buğday ve tahılların atası olarak bilinen Siyez unundan yapılan Siyez Ekmeği olmak üzere 4 çeşitten oluşan ekşi mayalı ekmekleri satışa sunduklarını dile getirdi.
Haber: İstamonu