featured
  1. Haberler
  2. GÜVENLİK
  3. Cinsel istismara 6 yıl hapis

Cinsel istismara 6 yıl hapis

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AIPA Derneği Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, “devletin bir kanun koyucu olarak metaverse’de yer alması gerekiyor” dedi.

 

Türkiye’de 12 ilde Metaverse güven araştırması yapıldı. Araştırmaya göre, toplumun yüzde 12’si Metaverse kavramına hakim. Sanal dünyaya karşı korku ve kaygı duyan yüzde 41,1’lik kesim ise devletin Metaverse’de olması gerektiğini savunuyor.

Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Gelecek Araştırmaları Serisinin 3. sü olan ‘’Toplumda Metaverse Algısı: Sosyal Etki’’ araştırmasını duyurdu. AIPA Derneği Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Türk toplumunun metaverse hakkında bilgi sahibi olduğunu, bu bağlamda devletin metaverse’de olmasını istediğini dile getirdi.

Küçükşabanoğlu, “Yapılan araştıralar bize gösterdi ki devletin metaverse’de olması halka bir ‘’Güven’’ unsuru uyandırıyor. Özellikle kadınlar devletin bir kanun koyucu olarak metaverse’de yer alması gerektiğini düşünüyor” dedi.

12 ilde 1356 katılımcı ile yürütülen araştırma kapsamında halkın bir önceki yıla göre yapay zeka kavramına daha hakim olduğunun altını çizen Küçükşabanoğlu,Metaverse kavramını duyduğunu belirten yüzde 58’1’lik kitlenin yüzde 6.1’i metaverse’de arazi satın aldı. Arazi satın alma eğilimi erkeklerde ve özellikle de Z kuşağında artış gösteriyor. Metaverse kavramının duyulması ve bilinmesinin artmasıyla birlikte arazi satın alma, oyun, alışveriş ve konser ve benzeri davranışların da artış eğilimi gösterecek.’’ ifadesi kullandı.

Küçükşabanoğlu, “AIPA olarak hedefimiz Türkiye’de yapay zekâ ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yürütmek, toplumda yapay zekâ konusuna dair farkındalık yaratmak, yapay zekâ alanındaki yanlış bilgilenmenin giderilmesi yoluyla bireysel becerilerin kazanılmasına destek olmak” diye konuştu.

Küçükşabanoğlu, “Metaverse’ün en büyük faydalarının finansal yetersizliklerden ötürü gerçekleştirilemeyen seyahat, konser, maç izleme gibi aktivitelerin sanal ortamda rahatlıkla yapılabilmesi, zaman tasarrufu sağlaması, eğitim sisteminin güçlenmesi ve iş hayatında ki tehlikeli iş kollarının simülasyonlar aracılığı ile tehlikelerden arındırılması gelirken, toplumun metaverse hakkında en büyük kaygılarının ise siber dolandırıcılığın artması, gerçek hayattan kopma, sanal ve gerçeğin karıştırılması ve elde edilen sosyal verilerin etik dışı kullanımı olarak sıralanıyor. Toplum bu kaygıların giderilmesi için devletin bu süreçlerdeki yerinin gerekliliğine dikkat çekiyor” 

Haber: İSTAMONU

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!