featured
  1. Haberler
  2. YEREL
  3. Buğday’ı  Geleneksel Yöntemle Ektiler

Buğday’ı  Geleneksel Yöntemle Ektiler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hanönü ilçesinde kış mevsimi öncesinde karakılçık buğdayı ekimi yapıldı. Geleneksel yöntemlerle ekim yapan çiftçiler, buğdayları elleriyle toprakla buluşturdu.

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte Kastamonu’da atalık karakılçık buğdayı ekimine başlandı. İhsangazi ilçesinde yaşayan Vahittin Ciğerci, oğlu Sabahattin Ciğerci ve torunu Yasin Ciğerci, karakılçık buğdayı ekimini geleneksel yöntemlerle yaptı. Elleri ile karakılçık buğdayını toprakla buluşturan çiftçiler, 2023 yılı Temmuz-Ağustos ayları arasında hasat yapacaklarını söyledi.

Buğday yetiştirirken gübre ve makine kullanmadan geleneksel yöntemlerle tarım yaptıklarını söyleyen Vahittin Ciğerci; “Biz buna hiçbir ilaç karıştırmıyoruz. Kendimiz su değirmeninde öğütüyoruz. Bunu biz kendimiz yiyoruz. Ellerimizle ekiyoruz, makine kullanmıyoruz. Buna kılçıksız buğday diyoruz. Kar yağmadan önce ekilir. Temmuz-Ağustos aylarında hasat edilir. Bu hasat edildikten sonra buradan hemen değirmene gidiyor. Siyez ekimi de yapıyoruz, o ata tohumu. Bu dünyanın her yerinde yetişen buğday” diye konuştu. (iha)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!