featured
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. AYŞE TÜTER’DEN LEZZETLİ TARİFLER

AYŞE TÜTER’DEN LEZZETLİ TARİFLER

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lezzet ustası Ayşe Tüter ’in yemek tarifleri Ramazan ayı boyunca İSTAMONU’da…

SEBZE KEBABI

MALZEMELER

250 gr taze fasulye

1 kabak

1 patlıcan

2 patates

2 soğan

1 havuç

3 domates

2 yeşil biber

1 çorba kaşığı tereyağ1 kahve fincanı sıvıyağ

2 su bardağı irmik

Tuz

Karabiber

Maydanoz

250gr kuşbaşı et

1 çorba kaşığı salça

YAPILIŞI:

Tencereye et taze fasulye iri doğranmış kabak patlıcan patates havuç soğan domates yeşilbiber konur ve karıştırılır. Tuz ve salça konur harmanlanır. Üzerine yağlı kağıt kapatılıp 1 tabak konur. Ayrı bir tencerede irmik yağsız olarak pembeleşinceye kadar kavrulur. Ufak bir torbaya veya yağlı kağıda konup hiç hava almayacak şekilde sarılır. Tabağın üzerine konur. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte 1 saat pişirilir. Ocaktan alınır irmik bir tepsinin ortasına konur. Üzerine tereyağı konup harmanlanır. Yemeğin suyu süzülüp irmiğin üzerine dökülür ve karıştırılır. Etrafına sebzeli et konup karabiber maydanoz serpilip sıcak servis yapılır.

 

ÇİKOLATALI İRMİK TATLISI

MALZEMELER

· 2,5 Su bardağı süt

· 1 Çay bardağı irmik

· 1 Su bardağı şeker

· 1 Yumurta sarısı

· 1 Tatlı kaşığı margarin

· 1 Çay kaşığı vanilya

· 1 Limon kabuğu rendesi

ÜSTÜ İÇİN

· 2 Çorba kaşığı kakao

· 2,5 Su bardağı süt

· 1 Çay bardağı şeker

· 1 Çay bardağı irmik

· 1 Çay kaşığı vanilya

· 1 Yumurta sarısı

· 50 gr bitter çikolata

YAPILIŞI:

Tencereye sütü, irmiği, şekeri, yumurta sarısını koyun katılaşıncaya kadar pişirin, ateşten alın margarini, vanilyayı, limon kabuğunu koyun çırpma teli ile iyice karıştırın ıslak cam çukurca bir kaba dökün. Diğer bir tencerede süt, kakao, şeker, yumurta sarısı, irmiği karıştırın ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alın vanilyayı, çikolatayı koyun iyice karıştırın pişirdiğiniz tatlının üzerine dökün, bir gece dolapta bekletin çikolata rendesi serperek servis yapın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!