featured
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Ayçiçeği Ekimi Her Geçen Yıl Artıyor

Ayçiçeği Ekimi Her Geçen Yıl Artıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stratejik bir ürün olan ayçiçeğinin Kastamonu’da ekim alanları her geçen yıl artıyor.

2022 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan Kastamonu ili toplamında 2 bin 984 dekar, il merkezinde ise 686 dekar yağlık ve çerezlik ayçiçeği ekimi gerçekleştirildi.

Ekim alanı gün geçtikçe genişleyen ayçiçeğinde verim, yağlık ekimde dekara 200-250 kg, çerezlikte ise dekara 400-450 kg arasında ürün veriyor. Satış ve pazarlama anlamında da büyük avantajlar olan ürünlerden olan ayçiçeği fiyatları üreticinin yeterli gelir elde edeceği seviyede tutulmaya devam ettiği takdirde üretim alanları her geçen gün artmaya devam edecek.

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da önemle üzerinde durduğu ayçiçeği üretiminin hem çiftçiler için hem de ülke ekonomisi için önemli katkı sağlayacağı bekleniyor. Ülkemizde sıvı yağ tüketiminin yüzde 76’sının ayçiçeği kaynaklı olduğunu düşünüldüğünde bu durum ayçiçeğinin önemini ortaya koyuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!