2013 yılında kurduğu Göktürk Harita Group şirketiyle mimarlık ve mühendislik alanında inovatif ve esnek çözümler sunan harita mühendisi Mesut Eryılmaz (36), “İnşaat ve çekiç sesi duyduğunuz her yerde; yol, tünel, baraj, konut vs. inşai tüm işlerin en başından sonuna biz varız. Burada tek amacımız var. İnsan hayatına değer katmak” diye konuştu.
“Göktürk Group olarak, mimarlık ve mühendislik hizmetlerini sunarken, yapının insana hizmet etmesi gerektiğine inanan bir yaklaşımla çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Amacımız, her projede insan hayatına değer katmak. Esnek ve işlevsel çözümlerle hem sektördeki ihtiyaçlara cevap veriyor hem de yenilikçi bir bakış açısıyla sektörde fark yaratıyoruz.”
“Harita Mühendisliği, Kusursuzluk Demektir”
Mesleği olan harita mühendisliğini bir kusursuzluk arayışı olarak tanımlayan Eryılmaz; “Harita mühendisliği, analitik bir meslek. Matematiksel bir düşünce yapısıyla hareket etmelisiniz. Plan ve program dahilinde hesaplamalarınızı doğru bir şekilde yapmalısınız. Sonuçta kusursuzluk elde etmelisiniz. Bu düşünce yapısı, iş hayatımda olduğu kadar özel hayatıma da yansıdı. Kusursuzluk arayışı, hayatımda başarıyı da getirdi. Zor zamanlar geçirdim, sıfırdan başlamadım, eksiden başladım. Şu anki başarılarımız, o zorlukların üzerine inşa edildi” dedi.
Yurtdışında Güçlü Adımlar
30 personelimizle sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda Karadağ (Montenegro) ve Nijerya gibi farklı coğrafyalarda da hizmet veriyoruz. Yurtdışındaki işlerle ilgilenecek kişilerin olması lazım. Bundan dolayı oralarda kurulan ortaklıklara önemsiyorum. Firma olarak İncirlik ABD Hava Üssü’nden insansız hava aracıyla uçan ilk firmayız diyebilirim. Bununla birlikte, Antep-Mersin arasında hızlı tren projesinin işlemlerini de biz üstlendik. Türkiye’de bu ölçekte bu tür projeleri yürüten beş firmadan biriyiz. Bu, bizim için büyük bir gurur kaynağı.
“Kastamonu’yu Geliştirmemiz gerekir”
Kastamonu’nun gelişimine katkı sağlamayı hedeflediğini belirten Eryılmaz, “Kastamonu ile benim kişisel bir hikayem var. Okullar kapatıldığı için Şenpazar’dan İstanbul’a gelmek zorunda kaldım. Ancak son iki yıldır Kastamonu’daki birleşmeyi gördüm ve Kas-Der dahil pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev alıyorum. Kastamonu’nun çok daha büyük bir geçmişi olduğunu, bölgenin tarihini, kültürünü daha fazla insana anlatmamız gerekiyor.”
Kastamonu’nun gelişmesi için gençlerin katkısı büyük önem taşımakta. Genç nesillerin düşüncelerine ihtiyacımız var. Yeni nesil, daha özgür fikirlerle bu bölgeyi daha ileriye taşıyabilir. Bizim de amacımız, bu bölgenin daha fazla kalkınmasını sağlamak.”
“Kastamonulularla Gönül Bağı Kuruyoruz”
Kastamonulu hemşerilerimizle iş yapmamız gerekiyor. Dışarıdan tanımadığımız bir insana normal bir fiyat verebiliyoruz ama hemşerimize iş yaparken arada bir gönül bağı oluyor. Bu, bazen işi ucuza yapma çabalarına yol açabiliyor. Ama biz bunu kurumsallaştırmaya çalışıyoruz. Kastamonulularla iş yaparken daha adil ve sağlam bir iş yapma anlayışını oluşturmamız gerekiyor.
Bugüne kadar Kastamonu’ya bir şey yapılmadığı ile ilgili hep konuşuyoruz. Yine hizmet götürmediğini savunduğumuz kişilerin, eylemsiz söylemleriyle bir yere varamayacağımız kesin. Bir şeyler yaparken hala bu kişilerin onayı alınmadan yol alamayız algısı da gereksiz. Bu bakış açısı değişmediği sürece yerimizde saymamamız kaçınılmazdır. Tabi ki büyüklerimizin tecrübelerinden faydalanmamız lazım ama bir şey yapmayan insandan bir beklentimiz olmamalı. Yeni neslin fikir ve bakış açısı, Kastamonu’yu çok daha iyi bir noktaya getirebilir. Seneye 40. Yılını kutlayacak olan Kastamonu Dayanışma Derneği (Kas-Der)’e bu konuda çok iş düşüyor. İnşaallah Rahmi Sezer başkan ve tüm ekip bu dönem önemli işlere imza atmak istiyoruz. Bende Başkan danışmanı olarak bu sürece katkı sunmaktan bir başka mutluluk duyacağım.
“Batı Karadeniz İçin Planlarımız Büyük”
Batı Karadeniz bölgesinde de aktif projeler yürüttüklerini belirten Eryılmaz, bölgeye dair umutlu olduğunu söyledi: “Batı Karadeniz Birliği oluşumumuz, sadece dayanışma odaklı bir dernek değil, projeler üstünde yoğunlaşan bir faaliyet alanına sahip. Bu dernekle, bölgedeki projelerin daha hızlı ve etkili bir şekilde hayata geçmesini sağlamak için çalışıyoruz. Hedefimiz, Batı Karadeniz’i doğru okuyarak bölgeyi daha güçlü bir hale getirebilmek.”
“İstamonu Önemli Bir Kaynak”
İstamonu Gazetesi’nin medyadaki gücüne de değinen Eryılmaz, “İstamonu Gazetesi, gündemi takip eden, en önemlisi Kastamonuluları takip eden ve bizlere önemli haberler sunan bir kurum. İnsan kaynağı dediğimiz hemşeri kitlesine çok hakim bir gazete. Biz Kastamonuluları bir arada tutan bir köprü görevi görüyor. Bu yüzden gazeteye büyük bir saygı duyuyorum ve daha fazla yayılmasını, daha fazla insana ulaşmasını istiyorum. Biz bir arada çok daha güçlüyüz. Değerlerimize sahip çıkmamız, birlikte hareket etmemiz gerekiyor. ‘Ben değil, biz’ diyerek daha güçlü bir yere taşımak için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.