1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Güne nane-limon ile başlamanız için çok sebebiniz var!…

Güne nane-limon ile başlamanız için çok sebebiniz var!…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış aylarının sert yüzünü gösterdiği bu günlerde soğuk algınlığı vakaları da arttı. Havaların soğuması, gribal enfeksiyon hastalıklarının tetikçisi oldu. “Kışı hiç sevmiyorum, sürekli hastayım, hayattan keyif alamıyorum” diyorsanız, size vereceğim birkaç tiyoyla yaşam kalitenizi yükseltebilir hastalıklara karşı korunabilirsiniz.

Kış aylarının sert yüzünü gösterdiği bu günlerde soğuk algınlığı vakaları da arttı. Havaların soğuması, gribal enfeksiyon hastalıklarının tetikçisi oldu. “Kışı hiç sevmiyorum, sürekli hastayım, hayattan keyif alamıyorum” diyorsanız, size vereceğim birkaç tiyoyla yaşam kalitenizi yükseltebilir hastalıklara karşı korunabilirsiniz. Nane-limon kış aylarında sıklıkla tüketeceğiniz, başucunuzdan ayırmayacağınız çay olmalı. Haftada mutlaka 2-3 fincan tüketin, soğuk algınlıklarına karşı korunun. Nane- limonun en önemli özelliği soğuk algınlığına iyi gelmesidir. Yüksek miktarda C vitamini içerir. Güç verir, zihni açar ve zayıflamak için tüketilebilir. Sindirime yardımcı olur, antiseptiktir. Zihinsel yorgunluğu alır, mideyi rahatlatır. Aynı zamanda cildi güzelleştirir.

Nane- limonun nasıl yapıldığı önemli

Nane-Limon adından da anlaşılacağı üzere nane, limon ve su ile yapılır. Yapım aşamasında genellikle kuru nane kullanılır. Fakat taze nane çok daha etkilidir.
Öncelikle, bir cezvenin içine 1,5 ila 3 tatlı kaşığı kuru nane eklenir; fakat ideal olanı 2 tatlı kaşığıdır. Daha sonra 1 adet limonun yarısı, olabildiğince küçük parçalara ayrılır. Bölünen bu parçalar önceden nane eklenmiş cezvenin içine ilave edilir. Burada önemli olan nokta limonun kabuğu ile birlikte cezvenin içerisine konulması ve tabi ki önceden çok iyi yıkanmış olması gerekir. Son olarak cezvenin içine 300-350 ml (yaklaşık 1,5 su bardağı) su eklenir ve kaynatılır. Kaynadıktan sonra ocakta kısık ateşte 3-5 dakika arası bekletilir. Süzgeç ile süzülerek fincana koyulup tüketilir. Kuru nane yerine taze nane kullanmak isterseniz; orta boyda 8-12 yaprak arası taze nane kullanabilirsiniz. Daha keskin koku ve daha keskin bir tat elde edeceksiniz.
Nane-Limon çayına az miktarda şeker atılabilir. Bunun yanı sıra, kış aylarında hastalıklardan korunmak için çayın içerisine 1 çay kaşığı bal ilave edilip karıştırılabilir. Özellikle çay kaşığının çeyreği kadar karabiber eklenebilir. Karabiber tat açısından çok iyi sonuçlar vermeyebilir fakat güç verir ve vücut direncini sağlamlaştırır.
Not: Nane-Limon kesinlikle sıcak ve anlık tüketilmelidir. Önceden yapılmış veya soğuk bir nane-limon çayının etkisi çok da fazla olmayacaktır.

Uyarı: Türkiye’de ilgili kanunlara göre tüm tavsiyelerimiz ilaç değildir. Tavsiyelerimiz kaliteli yaş almaya yönelik besin destekleridir. Doktorunuza danışmadan tüketmeyiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!