Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKI), Kastamonu mutfağını ve coğrafi işaretli ürünlerini üniversitelerin gastronomi bölümleri ile buluşturuyor. 10-11 Kasım tarihlerinde İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğinde başlayacak.10 Kasım günü düzenlenecek 2 panelin ardından Kent Üniversitesi bahçesinde açılan Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı ile iki gün boyunca Kastamonu’nun yöresel ürünleri tanıtılacak.
Kastamonu ve çevresinin doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak bölgenin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 2017 yılında kurulan DMKI çalışmalarını sürdürüyor. Şuan ki başkanlığını Zeynep Esen’in yaptığı DMKI, 2019 yılında Kastamonu mutfağının geniş kitlelere tanıtılması amacıyla Kastamonu’da gerçekleştirilen yemek festivali “Kastrofest”in ardından, kentin gastronomik değerlerini akademik dünya ve gastronomi öğrencileri ile paylaşmak üzere “Kastamonu Mutfağı Akademide” adında yeni bir projeye imza atıyor.
Kastamonu’ya Özel Ürünler Sergilenecek
İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliği ile başlatılan çalışma kapsamında, Kastamonulu ustalar ve üreticiler, bölgeye ait yemekleri, teknikleri ve ürünleri anlatmak üzere öğrencilerle bir araya gelecek. Türkiye’nin dördüncü yeryüzü pazarı olan “Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı” katılımcıları ve Kastamonu mutfağını temsil eden markalar üniversitede iki gün boyunca bir festival havasında Kastamonu’ya özel üryani eriği, mor sarımsak gibi ürünlerini sergileyecekler.