featured
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Şeker Fabrikasında Kaliteli Üretim

Şeker Fabrikasında Kaliteli Üretim

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kastamonu Şeker Fabrikası’nda, santrifüj ve kazan bölümlerindeki yenileme çalışmaları olumlu sonuçlar verdi.

Kastamonu Şeker Fabrikası’nda, 60. kampanya dönemi öncesinde büyük bir hızla gerçekleştirilip yeni döneme yetiştirilen santrifüj ve kazan bölümlerindeki yenileme çalışmalarının olumlu sonucu üretime yansıdı.

Önceki kampanya döneminde günde 3 bin – 3 bin 300 ton pancar kesilip işlenebilen fabrikada, santrifüjlerdeki yenilemeyle birlikte bu rakamın günlük 4 bin tonun altına düşmediği 4 bin 500 tona yaklaştığı öğrenildi.

Üretimde kazanılan hızın yanı sıra, yenilenen santrifüjlerin elde edilen şekerin kalitesini yükseltmiş olması da fabrikada moralleri yükseltiyor. Şeker-İş Kastamonu Başkanı Ali Çufadaroğlu, Türkiye’de en kaliteli şekeri üreten fabrikalar arasına girildiğini söyledi.

60’ıncı kampanya döneminde yaklaşık 315 bin ton pancar işleyerek, 42 bin ton kristal şeker üreteceği açıklanan fabrikanın, yenilemeyle sağlanan hızlanmaya bağlı olarak il dışından gönderilecek pancar miktarının artmasıyla bu rakamın üstüne çıkma ihtimali de söz konusu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!