featured
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Kapasitesini %100 Artıracak

Kapasitesini %100 Artıracak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orhan Reis Sarımsak Tesisi siyah sarımsak üretim kapasitesini yüzde yüz artıracak.

Taşköprü’de kendi adını taşıyan sarımsak entegre tesisinin 3 yıldır ilçede faaliyet gösterdiğini anımsatan Orhan Reis, siyah sarımsak üretim hattının kapasitesini iki katına çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Tesiste siyah ve beyaz sarımsağın işlenerek 24 farklı çeşidin üretildiğini kaydeden Orhan Reis şu açıklamalarda bulundu:

“Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korana virüs nedeniyle ekonomik anlamda çeşitli sorunları hepimiz yaşadık. Lakin bu süreci gerek ülkemiz gerekse şirketimiz olarak güçlü bir şekilde atlatmak için çok çaba sarf ettik. Sorumluluk bilincimiz ve inancımızla şirketimizin vizyonu çerçevesinde büyüme ve en önemlisi de Taşköprü ve Taşköprü sarımsağına katma değer katma hedeflerimizden hiçbir şekilde vazgeçmedik.”

“Sarımsak endüstrisindeki gücümüze güç katan yatırımlarımıza kendi öz sermayemiz ve en önemlisi de kendi tasarımımız olan makinalarla devam ediyoruz. İleri teknoloji ile gıda tüzüğüne uygun ve hijyenik koşullarda üretim yapan ve tedarikçisi olduğumuz ulusal firmalar tarafından 2018 ve 2019 yıllarında Gıda Güvenliği Denetimlerinde Meyve Sebze Kategorisinde 1. Firma ödülüne layık görülen tesisimizi Taşköprü’ye kazandırırken, Taşköprü üreticisi ve çiftçisiyle birlikte bütünleşerek bir bölgesel güç olarak büyüyen bir Taşköprü kuruluşu olmanın gururuyla geleceğe güvenle bakıyoruz. Türkiye’de ilkleri yapan tesislerimizde, siyah ve beyaz sarımsak ürün konsepti olarak toplamda 24 farklı ürün çeşidi üretilmekte olup, dünyanın en iyi sarımsağı olarak kabul edilen Coğrafi İşaret Belgeli Tescilli Taşköprü Sarımsağı’nı tüketicilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz.”

“Sarımsağın keskin kokusu ve soyumu sırasındaki zorluktan dolayı Türkiye’de kişi başına sarımsak tüketimi Avrupa ülkelerine göre çok düşük seviyelerdeydi. Sarımsağın elde soyum işlemini ortadan kaldırmak ve tüketimini kolaylaştırmak için soyulmuş diş sarımsak, sarımsağı keskin kokusundan dolayı kullanamayan tüketiciler içinse; ‘Taşköprü’nün Beyaz Altın’ını Gizemli Bir Serüvenle Siyah İnciye Dönüştürdüğümüz’ Siyah Sarımsak ürünümüzle sarımsak tüketiminin artırılması sağlanmıştır.”

“Fermantasyon işlemi ile sarımsağın karakteristik kokusunu ve acılığını veren öncül maddeler engellenerek ısıl işlemin sonunda artan glikoz ve früktoz siyah sarımsağa şekerimsi bir tat vermektedir. Siyah sarımsak, kokusuz ve tatlı olmasının yanı sıra antioksidan içeriği ve bazı vitaminlerce zengin olduğundan, sarımsak tüketemeyen kişiler için iyi bir alternatif ürün niteliğindedir.”

“Taşköprü sarımsağından inovatif ürünlerinde üretilebileceğini kanıtlayarak ürünlerimizi halkımızın beğenisine sunmaya devam ederken, toplumumuzu sağlıklı ve doğal beslenmeye yönlendirmek, en önemlisi de kişi başına sarımsak tüketimini artırmak projenin asıl hedeflerindendir.”

Haber: Mehmet Tuğcu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!