Beylerbeyi Profiterol’un İstanbul’daki şube sayısı 33’e ulaştı.
25 yıl önce Hanönülü iş adamı Ahmet Gökırmak tarafından 9 metrekare alanda kurulan Beylerbeyi Profiterol’un İstanbul’daki şube sayısı 33’e ulaştı. Tüm mağazadaki ürünleri aynı tesisten temin edilen firma 2020’de hem Türkiye geneline hem de yurt dışında büyümeyi hedefliyor.
Franchising sistemi ile büyüyen markanın 1995 yılında kurulduğu semtten ismini aldığını anımsatan Ahmet Gökırmak, “9 metre kare alanda kurduğumuz ilk mağazamızın ardından 1998 yılında ikinci, 2001 yılında ise üçüncü şubemizi açtık. Kalitemizden taviz vermeden devam ettik. Bugün Anadolu Yakası ağırlıkta olmak üzere 33 şubemiz hizmet veriyor. 3 bin metrekare mağaza, bin metrekare de üretim tesisimiz bulunuyor. Mağazalarımızın 30’u franchising sistemi ile faaliyetini sürdürüyor. Mağazalara sadece isim hakkımızı değil ürünlerimizi de veriyoruz. Tüm mağazalarımızdaki ürünler ve kalite aynıdır.” dedi.
Günlük 5 ton hacmi olan üretim tesislerinde 20 kişinin istihdam edildiğini bildiren Gökırmak, ürün skalası hakkında şunları söyledi: “Profiterol, dondurma ve ekler çeşitleri, geleneksel ve sütlü tatlılarımız özenle hazırlandıktan sonra günlük olarak mağazalarımıza ulaştırılır. Ürünlerimizde günlük sütün yanı sıra gerçek meyvelerle lezzetlendirilir. Gıda boyası kullanılmaz.”
Hanönülü iş adamı Ahmet Gökırmak Türkiye ve yurt dışı hedefleriyle ilgili ise şu açıklamalarda bulundu: “2020 yılında İstanbul’un tüm ilçesinde mağazamızın olmasını planlıyoruz. 10 profiterol 10 da muhallebici mağazası açmayı hedefliyoruz. Yurt dışında ise fabrika ve üç mağazamızı açtıktan sonra Türkiye’deki gibi franchising sistemi ile büyümeyi istiyoruz. Bu kapsamda fabrikamızı kurduk önümüzdeki ay açılışını gerçekleştireceğiz. Yurt dışında 40 bayi hedefimiz bulunuyor.”
1977 yılında Hanönü’nde doğan Ahmet Gökırmak, 1985 yılında İstanbul’da dondurmacılıkla sektöre adım attı. 1995 yılında kurduğu Beylerbeyi Profiterol markası bugün AVM ve cadde mağazaları ile 33 şubeyle hizmet veriyor.
Kaynak: İSTAMONU