Tek Grup Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi, 2019-2020 eğitim ve öğretim sezonunda 5 bin öğrenciyi geleceğe hazırlayacaklarını belirtti.
Esenler’de 2004 yılında Tomurcuk adıyla eğitim sektörüne adım atan Tek Grup Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi, 2019-2020 eğitim ve öğretim sezonunda 5 bin öğrenciyi geleceğe hazırlayacaklarını belirterek, “Kendi değerlerimizle kendi hikayemizi yazan bir kurum olduk” dedi.
Geçtiğimiz yıl Beylikdüzü’nde ‘Düşünüyorum Öyleyse Varım’ mottosuyla ana okulu, ilk, orta ve lise eğitimi veren Fikri Bilim Koleji’nin faaliyete başladığını bildiren Devrekanili eğitimci Yunus Çiftçi, eğitimde kaliteyi artırma hedeflerinin olduğunu söyledi.
Öğretmenlik mesleği devam ederken, kurduğu profesyonel eğitim ve yönetim ekibiyle eğitim sektöründe girişimlerinin başladığını kaydeden Yunus Çiftçi, 4 şirket ve 5 ayrı markaya sahip olduklarını vurgulayarak, “2004 yılında Tomurcuk Eğitim Kurumları ile başlayan serüvenimiz Çağdaş Tomurcuk Özel Eğitim Kurumları, Bey Yayınları, Fikri Bilim Yayınları ve Koleji ile devam ediyor. Tek Grup Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kurumlarımızla ticari kaygılardan uzak kalarak bölgesel başarı elde ettik. Esenler, Gaziosmanpaşa ve Halkalı ’da kolej, etüt ve gelişim merkezleriyle eğitime yeni bakış açısı ve soluk getirdik.” diye konuştu.
2019-2020 hedefi: 5 bin öğrenci, 400 personel
Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde 5 bin öğrenciyi geleceğe hazırlamaya hedeflediklerini ifade eden Çiftçi “Fikri Bilim Kolejinde 2019-2020 eğitim ve öğretim sezonunda 450 öğrenci, 80 kişilik istihdam planlıyoruz. Bir sonraki dönem hedefimiz ise 700 öğrenci 100 personel. Etüt merkezlerimiz ve okullarımızda bu sene 4 bin 500 öğrenciye eğitim ve öğretim verilirken 315 kişinin istihdam edildi. Önümüzdeki sene tüm kurumlarımızdaki istihdam sayımızı 400’e öğrenci kapasitemizi ise 5 bine yükseltmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımız 15 yılda hep alt yapımızı güçlendirmeye yönelik oldu, bu sebeple şubeleşme düşüncesinden uzak durduk. Faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz Esenler, Gaziosmanpaşa ve Halkalı’da eğitimdeki başarımızı kanıtlayıp bölgesel bir güç olduk. Özgün yayınlarımızla da öğrencilerimizin hem okulda hem de merkezi sistemdeki sınavlarda daha çok başarı elde etmeleri için büyük çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.
Özel okul ihtiyaç ürünü
Özel okulların ihtiyaç doğrultusunda çoğaldığını belirten Çifçi, aileleri tercih noktasında uyararak şunları söyledi: “Eğer bir ülkede ekonomik gelişmişlik, sosyal refah devlet tarafından tam olarak dünya gerçekleriyle sağlanamıyor ise bizim gibi serbest piyasa ekonomisinin de hakim olduğu bir ülkede dünyayı yakalama noktasında özel çözümler üretme kabiliyeti olan bir sektörün önünün kapatılması, onun açabileceği ufukların ve projelerin değerlendirilmemesi demek bu ülke için doğru bir şey olmaz. Ancak ülkemizde her şey hızla alt yapısı oturmadan geliştiği için özel eğitim kurumlarının büyümesi ve gelişiminde de ciddi sorunlar meydana geliyor. Özel okul herhangi bir eşya ya da kıyafet gibi bir şey değil, hayata insan yetiştiriyorsunuz. Ürünü insan olan bir alan özel eğitim. Eğer siz zamanında insanı doğru yetiştiremezseniz bunun maliyeti hayatı boyunca hem kendisine hem ailesine hem ülkesine tüketen olarak yansıyor. Yanlış bir tercih öğrenciyi hedeflerinden uzaklaştırabildiği gibi velinin de bu konuda hayal kırıklığı yaşamasına ve kaynakların doğru kullanılamamasına neden olabilir. Bu kapsamda aileler imkanları doğrultusunda beklentilerini çok iyi belirlemeliler.”
Türkiye’nin her yerinde ve Kastamonu’da
Gelecek hedefleri arasında Türkiye genelinde şubeleşme ve Kastamonu’da yatırım bulunduğunu vurgulayan Yunus Çiftçi şöyle devam etti: “Her Kastamonulu gibi memleket aşığıyım. Memleketiyle gurur duyan hala memleketinin örfüyle, kültürüyle, geçmişiyle oranın mensubu olmaktan büyük haz alan biriyim. Memlekete faydalı olmanın başarılı olmak, istihdam sağlamak ve üretmek olduğuna inanlardanım. Gönlüm Kastamonu’nun her konuda çok iyi yerlere gelmesinden yana. Kastamonu’nun şu an istenilen yerde olmayışının sebebinin gurbete bakış açımızla ilgili olduğunu düşünüyorum. Bizim insanımız gurbete geldiğinde daha çok yatırım yapmak, proje üretmek, nitelikli insan yetiştirmek yerine genelde işçi olarak kalmış. Mütevazı kişilik yapımızdan dolayı güçlü kurumsal yapılar kurulamamış. Kastamonu geçmişiyle incelendiğinde daha güçlü ekonomiye sahip olabilirdi. Yıllardır yatırım anlamında çok fazla projenin gitmemiş olması şehrimizin talihsizliği. Gönlümden geçen Kastamonu’da kendi marka ve kurumlarımı şubeleştirmek. Kısmet olursa eğitim kurumu olarak Türkiye’de her yere isim hakkı verme noktasında belki de ilk Kastamonulu olacağım.”
Yunus Çiftçi tarafından kurulan Tek Grup bünyesinde faaliyet gösteren Tomurcuk Eğitim Kurumlarında Esenler ve Halkalı’da kişisel gelişim kursu, Esenler Tomurcuk Ortaokulu bulunuyor. Gaziosmanpaşa ve Esenler’de Çağdaş Tomurcuk Özel Eğitim Kurumları faaliyet gösterirken Bey Yayınları ve Fikri Bilim Yayınları ile öğrencilerin ihtiyaç duyduğu soru kitapçıkları ve yardımcı kitaplar hazırlanıyor.
Yaklaşık 4 dönüm üzerinde 9 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Fikri Bilim Kolejinde, 63 anaokulu, 12 ilk okul, 12 orta okul, 11 Anadolu Lisesi şubesi bulunuyor. Kodlama ve robotik eğitimin yanı sıra laboratuvarlar felsefe, fen, sanat, bilim, tasarım ve üretim atölyesi tek mekânda sunuluyor. Kampüste kapalı spor salonu, yüzme havuzu, buz pisti, bale ve jimnastik salonu bulunuyor. İngilizcenin dışında 2. sınıftan itibaren İspanyolca dil eğitimi de veriliyor.
KKaynak:İSTAMONU