İstanbul’dan tersine göç gerçekleştirerek memleketi Bozkurt’a yerleşen çini ve seramik sanatçısı Nuran Turan, Bozkurt’ta selin izlerini Çini sanatı ile siliyor.
Bozkurt’ta yaşanan sel öncesinde tersine göç gerçekleştirerek memleketi Bozkurt’a yerleşen Halk Eğitim Merkezi görevlisi Nuran Turan, Bozkurt’ta selin izlerini Çini sanatı ile siliyor.
Çini sanatının hem yetişkinler için hem de çocuklar için maddi, manevi yararları olduğunun altını çizen Turan,” Seramik, çocukların el kas gelişimini sağlıyor. Ayrıca bu sanat insanların psikolojik manada rahatlamalarını da sağlıyor. Bu sayede selin psikolojik etkilerini de atıyorlar. Kurs sürecinde biz zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Kursiyerlerimiz tamamen ortamdan uzaklaşıp kafalarını boşatma şansını elde ettiler. Kastamonu’da ki ilk çini kursuyuz” dedi.
Çini pişirimi ile ilgili profesyonel bir fırına ihtiyaçları olduğunu söyleyen Turan: “Kendi yaptığımız amatör bir fırınımız var. Pişirimimizi orada yapıyoruz ama profesyonel bir fırına ihtiyacımız var” diye konuştu.
Çini sanatçısı Nuran Turan ve kursiyerleri çiniden karolar, panolar, tepsi, fincan gibi hem kullanıma dönük hem de dekoratif objeler, ayrıca takı gibi güncel ürünler üzerinde de çalışıyor. (Nasrullah Gazetesi)