featured
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Yediğini içtiğini hediye et

Yediğini içtiğini hediye et

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kastamonu’dan geri dönüşte sevdiklerinize yiyecek hediye ederek onların da bu eşsiz mutfağı tatmasına bir nebze olsun yardımcı olabilirsiniz.

Zengin mutfağı ile gastronomi merkezi olmaya aday Kastamonu’dan geri dönüşte sevdiklerinize yiyecek hediye ederek onların da bu eşsiz mutfağı tanımasına bir nebze olsun yardımcı olabilirsiniz. Böylece gezdiğiniz yerlerin yanı sıra yediğinizi içtiğinizi de keyifle anlatabilirsiniz.Ambalajıyla rahatlıkla seyahatlerinizde taşıyabileceğiniz gıdaları sizin için derledik.

Kastamonu PastırmasıPastırmasıyla meşhur il Kastamonu değil demeyin sakın. Kastamonu pastırmasını diğerlerinden ayıran özelliği tamamen el yapımı olmasıdır. Fabrikasyon üretim olmayan pastırmayı ustalar zar gibi ellerinde doğrayarak paketleme işlemini gerçekleştiriyor. Hazır pastırma almışken bir de el yapımı sucuğu deneyin deriz.

Çekme HelvaYağ var, un var, şeker var… Ne duruyorsun demezler mi? O zaman helva almanın tam zamanı. Kastamonu çekme helvası damağınızda dağılan bir lezzet sunuyor. Fıstıklı, fındıklı, çikolatalı envaiçeşidiyle cep boyutundan kiloluğa kadar paket seçenekleri de mevcut.

SimitSıcak sıcak yenir yenmesine de fırından akşam vaktine kalmadan almanız gerekir. Simit de susamsız olur mu demeyin bir yiyin.

SarımsakTadı ve aroması ile tam bir antioksidan. Temmuz ayının 15’inde hasat biter bir dahaki senenin Mayıs ayına kadar piyasada bulabilirsiniz. Coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağını sakın başka sarımsaklarla karıştırmayın.

PirinçTürkiye’nin ilk çeltik fabrikasının kurulduğu Kastamonu’nun pirinci kuşkusuz en lezzetli hediyeler arasında. Coğrafi işaretli Tosya sarı kılçık pirincini hediye etmesi sizden sofraya sunması ev sahibinden.

Siyez“Kabulca” veya “kaplıca” olarak da bilinen ‘buğdayın atası’ siyez, günümüzde adı sıkça duyulan bir buğday türü olan ve doğal ortamda ilaçsız gübresiz büyüyebilen tek tahıl ürünü. 10 bin yıllık geçmişi ile 14 kromozom sayısıyla genetik olarak yeryüzündeki ilk buğday türü olarak kabul edilen siyezi hediye etmeden olmaz. İçinden çıkan taşlara ve kabuklara aldanmayın vitamini tam işte orda.

Cırık TatlısıHamurdan yapılan beze kızartılır sonra şerbete batırılır. Tamam kabul hem şerbet hem hamur biraz ağır ama bu lezzeti başka yerde bulmak mümkün değil. Sağlam bir hediye paketi şart. Maazallah kendinizi tutamayıp yol boyunca cırık tatlısını hediye etmeden bitirme olasılığınız çok yüksek.

Eğşi ve diğer marmelatlarYaz ayında kurutulan meyvelerden yapılan marmelatların binbir çeşidini kavanozlarda hediye edebilirsiniz. Ama elmadan yapılan eğşinin lezzeti bir başka. Şekere gerek yok suyu ise kararında koymak gerek.

Ve dönüşte, kızılcık tarhanası, bal, pekmez, kestane, fındık, ceviz, tereyağı diğer hediye edeceğiniz ürünler arasında unutulmaz lezzetler olarak yer alabilir.

Afiyet olsun.

İçerik: İSTAMONU

Resim: http://www.kastamonu.travel

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!