İFO Başkanı Dadaylı Erdoğan Çetin; “Fırıncı üretemeyecek duruma geldiği için mecburiyetten fiyat güncellemesi talep ediyoruz” dedi.
İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Dadaylı Erdoğan Çetin, üretim maliyetlerinin artışı karşısında fırın işletmelerinin desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Çetin, “Sene başında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nin verdiği unun fiyatı 185 lira iken bugün 280 lira. Piyasadaki diğer unların fiyatları ise 400 liraya kadar çıktı. Ciddi un zamlarından sonra şimdi de maya fiyatları aylık olarak zamlanmaya başladı. 120-130 lira olan maya haziran itibarıyla da 350 liraya çıkacak, tarafımıza tebliğ edildi” dedi.
Fırıncıların ekmeğe zam taleplerinde maliyetlerindeki bu artışın etkili olduğunu kaydeden Çetin, şöyle devam etti: “Ekmek fiyatları ne kadar yukarı giderse vatandaşın fırın ekmeğine talebinde de azalma oluyor. Biz üretemeyecek duruma geldiğimiz için mecburiyetten fiyat güncellemesi talep ediyoruz.”
Erdoğan Çetin, 240 gram ekmeğin 4 TL olması talebinde bulunduklarını ancak henüz bu taleplerine dönüş alamadıklarını anımsattı.
Haber: İSTAMONU