Tercüme hizmeti veren bir şirketin yanı sıra iki tane anaokulu sahibi olan Ağlılı iş adamı Metin Baş, kendi tatlı markasını oluşturarak üretimin başına geçti. Süt Limanı markasıyla dondurmaları ve sütlü tatlıları günlük üreten firma, bayilikler vererek markalaşmayı hedefliyor.
Yaklaşık bir buçuk yıl önce gittiği bir tatlıcıda esnafa kızınca kendi markasını oluşturmaya karar verdiğini anlatan Metin Baş (41) , “Ticari faaliyetlerimi 2001 yılından itibaren sürdürüyorum. Perpa’da tercüme hizmeti veren bir şirketim var. İşletmecisinin eşimin olduğu iki tane de anaokulumuz bulunuyor. Daha önce süt kaynatmayı dahi bilmiyordum. Gittiğim bir tatlıcıda esnafa kızdım. Sonrasında tatlı öyle yapılmaz böyle yapılır diye çalışmalara başladım. Aylarca mutfakta çalıştım. Arnavut bir arkadaşımdan özel tarif de aldım. Şu anda sütlü tatlılarda gerçekten önde gelen markalardan daha kaliteli mamuller yapıyoruz. Bu konuda iddialıyız. Hobi olarak başladığımız tatlıcımızı önümüzdeki günlerde franchise vererek geniş kitlelere ulaştırmayı planlıyoruz.” dedi.
Su ve plastik yok
Ürünlerin servisinin ve saklanmasının da özenle yapıldığının altını çizen Baş, “ Dondurmalarımızda ve sütlü tatlılarımızda asla su kullanmıyoruz, ayrıca günlük olarak üretim gerçekleştiriyoruz. Hijyene ve sağlığa çok önem veriyoruz, hiçbir ürünümüzü plastiğe sokmuyoruz. Paket servislerimizi bile camla yapıyoruz.” diye konuştu.
Eyüp’te hizmet vermeye başlayan firmanın geçtiğimiz nisan ayında Kağıthane’ye taşındığını söyleyen Baş, gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “ Pastalarımız, şerbetli ve sütlü tatlılarımızın yanı sıra iskender, hamburger, pizza gibi yiyeceklerin de servisini gerçekleştiriyoruz. Sabah kahvaltımız da bulunuyor. Şerbetli tatlılarımız haricindeki diğer ürünlerimizin hepsi kendi üretimimiz. Toplamda 180 metrekare olan kafemizin 110 metrekaresini kullanıyoruz. Eğer gelen müşterilerimizden talep olursa üst katımızı da açacağız. Şu anda 50 kişiyi rahatlıkla ağırlayabiliyoruz. Güzel tepkiler alıyoruz. Bölgede metro inşaat çalışmaları sebebiyle ulaşımda zorluk olmasına rağmen özellikle hafta sonları yoğun oluyoruz. Hemşerilerimizi de Süt Limanının lezzetlerini tatmaya bekliyoruz.”