Esenler’den sonra Eyüp’e şube açan Öz Sarıyer Kafe, lezzetini ilçe geneline yaydı.
Esenler’den sonra Eyüp’e şube açan Öz Sarıyer Kafe, lezzetini ilçe geneline yaydı.
Geçtiğimiz yıl ikinci şubelerini Topçular’da açtıklarını anımsatan Öz Sarıyer Kafe sahibi Cemal Demir(62), “ Sulu yemekten, dönere; pide, börek ve poğaça çeşitleriyle herkesin damak tadına uyan bir menü oluşturduk. Evlere servis ağımızı genişlettik. Bunun yanı sıra toplantılara ve mevlitlere özel servisimiz de bulunuyor. İki şubemizde toplamda 15 çalışanımızla birlikte hizmet veriyoruz.” dedi.
Ticari faaliyetlerine 30 yılı aşkın süredir devam ettiğini söyleyen Demir, hizmet kalitesini arttırmak için daima çaba gösterdiğini kaydederek şunları anlattı: “Küre’den İstanbul’a 1967 yılında geldim ve hemen çalışma hayatına atıldım. 1985 yılında Tophane’de büfe işletmeciliği ile ilk ticari girişimim başladı. Öz Sarıyer Kafe haricinde bu güne kadar 10 tane işletme kurdum. Belirli bir müşteri portföyüne ulaşan ve kar yapan bu işetmeleri devrettim. Bunu yapmamdaki sebep hizmet kalitemizi artırmaktı.”
Demir, girişimlerini çocuklarının devam ettirmesi yönünde uygun şartları hazırladığını belirterek şöyle devam etti: “ 2 erkek,1 kız ve 5 torunum var. Oğullarımla birlikte çalışıyoruz. Biraz emekliliğin tadını çıkarmak istiyorum. İnşallah onlar da benden sonra bu girişimlerin sonunu getirirler.”
Kastamonu sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevler alan Öz Sarıyer Kafe sahibi Cemal Demir İstamonu’yu ise şu cümlelerle değerlendirdi: “ Küre Köstekçiler köyü nüfusuna kayıtlıyım. İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren köy derneğimizin başkanıyım. Bunun yanı sıra ilçe derneğimizin ve federasyonun da başkan yardımcısıyım. İstamonu’ya ilk kurulduğu günden beri aboneyim, yakından takip ediyorum. Gerçekten camiamızın beklentilerinin çok üzerinde bir anlayış ile hareket ediyorsunuz, tebrik ederim.”