Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, “450 yıllık Acem Hanı Gastronomi Merkezi haline getirilecek” dedi.
UNESCO Gastronomi Yaratıcı Şehirler Ağına yönelik adaylık çalışmalarını sürdüren Kastamonu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliğine (TÜRSAB) bağlı Gastronomi İhtisas Başkanlığı üyelerine Kastamonu mutfağının yöresel lezzetlerini tanıttı.
Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, “450 yıllık bir Acem Hanımız var. Acem Hanımızı bir Gastronomi Merkezi haline getiriyoruz. Türkiye’de de bir ilk olacak. Burasın Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) iş birliğiyle yapıyoruz. Son birkaç ayda artan inşaat maliyetleri sebebiyle yeni bütçelendirme yapacağız sonrasında çalışmalara başlayacağız. Startı havaların ısınmasıyla veriyoruz. En kısa sürede de hayata geçireceğiz” dedi.
Kastamonu Valiliği ev sahipliğinde yapılan toplantı, Kastamonu Üniversitesi Yücebıyıklar Konağı’nda gerçekleştirildi.
Haber: İSTAMONU