İstamonu Gazetesi Kastamonu Temsilciliğinin organizasyonuyla Kastamonu Şeker Fabrikası’nın sorunlarının gündeme getirildiği toplantı düzenlendi.
İstamonu Gazetesi Kastamonu Temsilciliğinin organizasyonuyla Kastamonu Şeker Fabrikası’nın sorunlarının gündeme getirildiği toplantı düzenlendi.
Tarçın Pastaneleri Patisseriebistrobaklava’da gerçekleşen toplantıda Kastamonu Şeker iş Sendika Başkanı Ali Çufadaroğlu, kırsal kesimin nüfusunun azalmasıyla pancar üretiminin düşüşe geçtiğini vurguladı.
Şeker pancarına devlet tarafından kırsal desteklemenin şart olduğunu Kastamonu Şeker Fabrikasının ayakta durabilmesi için işçilerin iki saat ücretsiz çalıştığını bildiren Çufadaroğlu, “Diğer illerdeki şeker fabrikalarının üretiminde yüzde 100 hatta yüzde 150’ye varan artışlar olurken Kastamonu hammadde girişinde düşüş tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Türkiye genelindeki şeker fabrikalarında görev yapan geçici işçilerin kadroya alınmaları ve şeker sektörünün sorunlarının çözümü amacıyla, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası Genel Merkezi tarafından alınan 2 saat fazla çalışma eylemine, Kastamonu Şeker Fabrikası’nda çalışan işçiler de katıldı. Bu şekilde fabrikanın revizyon işlerini bitirip kampanyaya hazır hale getirilmesi amaçlanıyor. ”dedi.
Ülkemizde ithal mısırdan yapılarak kullanılan GDO’lu tatlandırıcıların toplum sağlığını tehdit ettiğine de dikkat çeken Çufadaroğlu “Her tarafımız GDO’lu ürünlerde kaplanırken halkımıza doğal pancar şekeri yedirebilmek asıl amacımızdır.” diye konuştu.
Doğal ürünler kullanıyoruz
Gıda imalatı yapan bir firma olarak doğal ürünlerin kullanılmasına özen gösterdiklerini belirten Tarçın Bistro sahibi Seher Berberoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Ulusal bir yayının verdiği bilgiye göre mısırdan ve soyadan üretilen 800 çeşit GDO barındıran ürün tüketicinin sofrasına giriyor. Bisküvi, kraker, puding, bitkisel yağ, bebek maması, çikolata ve gofret gibi pek çok gıda ürününde GDO olmasına rağmen, tüketicinin bundan haberi maalesef yok.Yeni çıkarılan yönetmelikle de bundan sonra yüzde 9 oranında GDO bulunan ürünler ithal edilebilecek. GDO’lar yönüyle herhangi bir denetime tabi olmadan, ülkemize girmiş, sofralarıma gelmiş bu ürünleri halkımız hiçbir seçme hakkına sahip olmaksızın tüketmek zorunda bırakıldı.”
Konuşmaların ardından üretimlerinde Kastamonu Şeker Fabrikası’nın ürünlerini kullanan Tarçın Pastaneleri sahibi Seher Berberoğlu’na, yapay tatlandırıcıya yer vermediği için Kastamonu Şeker iş Sendika Başkanı Ali Çufadaroğlu tarafından plaket verildi.