İhsangazi Ekşili Pilavına coğrafi işaret tescil belgesi verildi. Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürün sayısı 25’e yükseldi.
İhsangazi Belediyesinin 2020 yılının ocak ayında Ekşili Pilavın coğrafi işaret belgesi alması için Türk Patent Kurumuna yaptığı başvuru sonuçlandı. İhsangazi Ekşili Pilavı, mehreç işareti alarak tescillendi.
Konuyla ilgili açıklama yapan İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, tescil belgesinin bölgenin tanıtımına katkı sunacağını kaydederek, “Artık ilçemizin de coğrafi işaretli bir yemek çeşidi oldu. Bu ilçemizin hem ilimiz hem ülkemiz nezdinde isminin duyurulması hem de Kastamonu’daki gastronomi kültürüne yeni bir coğrafi işaretli yemeği ekletmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
Coğrafi işaretli ürün sayısı 25 oldu
İhsangazi Ekşili Pilavın tescillenmesiyle birlikte Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürün sayısı 25’e yükseldi.
Daha önce Azdavay Yöresel Giysileri, Cide Ceviz Helvası, Daday Etli Ekmeği, Devrekani Cırık Tatlısı, Devrekani Hindi Banduması, Evrenye Bıçağı, Kastamonu Pastırması, Kastamonu Simidi, Kastamonu Siyez Unu, Kastamonu Taş Baskı Dokuması, Kastamonu Simit Tiridi, Kastamonu Çekme Helvası, Kastamonu Örme Fanilası, Kastamonu Üryani Eriği, Pınarbaşı Karaçorba, Taşköprü Kuyu Kebabı, Tosya Bıçkısı, Tosya Kıstısı, Tosya Kıl Telası, Çatalzeytin Fındık Şekeri, mehreç işareti alırken, Kastamonu Siyez Buğdayı, Kastamonu Siyez Bulguru, Taşköprü Sarımsağı ve Tosya Pirinci menşe adı ile tescillenmişti.
Haber: İSTAMONU