featured
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. İstanbul’un Gıdasını Denetliyor

İstanbul’un Gıdasını Denetliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde 2001 yılından beri çalışmalarını sürdüren Gıda ve Yem Şube Müdürü Sami Türkmenli, biriminin faaliyetleri hakkında İstamonu’ya bilgi aktardı.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü görevini sürdüren Araçlı hemşerimiz Sami Türkmenli, İstanbul’da faaliyet gösteren 120 bin gıda işletmesini takip ettiklerini bildirdi. Türkmenli, merkez ve 39 şube teşkilatıyla birlikte Türkiye’nin gıda ithalat ve ihracatının yüzde 70’ini de yönettiklerini kaydetti.

İstanbul 39 ilçe teşkilatı ve merkez birimiyle insanların güvenli ve mevzuat çerçevesinde üretilen gıdaya erişmesi için denetimler gerçekleştirdiklerini belirten Sami Türkmenli, “Gıda ve yem güvenilirliğini, halk sağlığı, bitki ve hayvan sağlığı ile hayvan ıslahı ve refahını, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunması amacını taşıyan 5996 sayılı gıda kanununun gerektirdiği tüm denetimleri gerçekleştiriyoruz. İstanbul’da sorumlu olduğumuz yaklaşık 120 bin gıda işletmesi var; 39 ilçe teşkilatında müdürlüğümüze bağlı 750 personel denetimleri aralıksız sürdürüyor. Yurt içi gıda denetim hizmetlerinin yanı sıra ithalat ve ihracat iş ve işlemlerini takip ediyoruz; tüm Türkiye’nin yaklaşık yüzde 65 ithalatı, yüzde 70’in üzerinde de ihracatı birimimiz üzerinden gerçekleşiyor.” dedi.

En büyük destekçimiz tüketici

Saha ve firma denetimlerinin dışında tüketicinin gıda güvenliğinde bilinçli olmasının önemini vurgulayan Türkmenli,İnsanların güvenilir, mevzuat çerçevesinde üretilmiş gıdaya ulaşabilmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Bu yönde sahada denetimler yapıyoruz, işletmeleri takip ediyoruz. Bunların dışında en büyük destekçimiz tüketicinin kendisi. Tüketici bir gıdayı satın alırken aslında kendisi de bir denetim yapıyor. Biz her ne kadar rutin denetimleri yapıyor olsak da tüketici tarım bakanlığından izin almamış bir gıdanın satışını fark ettiğinde bize bildirmesi gerekiyor. Üreticisi, menşei, içeriği belli olmayan ürünleri almamaları gerekiyor. İzinsiz üretilmiş ürünleri almaması gerekiyor. Alo 174 gıda hattımıza gelen tüketici şikayetlerini vakit kaybetmeden değerlendirmeye alıyoruz.” diye konuştu.

1970 yılında Araç’ta doğan Sami Türkmenli, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Tıbbi Laboratuar Meslek Yüksek Okulu,1997 yılında İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinden mezun olmuştur. 2001 tarihinden itibaren İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde çalışmalarını sürdürmekte olup, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü görevinde bulunmaktadır.

Haber: İSTAMONU I ÖZEL

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!