Devrekani’nin marka ürünü olması için çalışmaların yürütüldüğü patates, kış aylarında sofralarda yerini almak üzere hasat edildi
Devrekani’nin marka ürünü olması için çalışmaların yürütüldüğü patates, kış aylarında sofralarda yerini almak üzere hasat edildi. İlçede düzenlenen “Patates ve Tarla Günü Etkinliği”nde, soğuk hava deposuna duyulan ihtiyaç bir kez daha gündeme geldi.
Devrekani Kaymakamlığı ile Devrekani Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından “ Patates ve Tarla Günü Etkinliği” düzenlendi.
Kadirbey Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Devrekani Kaymakamı Ekrem Çeçen, Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Burada yaptığı konuşmada kooperatif veya bir birlik çatısı altında patates üretimi yapanların bir araya gelmesi tavsiyesinde bulunan Vali Şehmus Günaydın, ilçenin ekonomik geleceği için soğuk hava deposuna duyulan ihtiyacın bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi. Vali Günaydın patates konusunda girişim başlatanlara destek olunacağını da sözlerine ekledi.
Toprağımızı korumalıyız
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğin Kastamonu ve Devrakani’ye katkı sunduğunu belirten Milletvekili Çelik de ilçenin geleceğinin patateste olduğuna işaret etti. Niğde’de yaşanan patates hastalıklarını anımsatan Çelik, toprağın korunması gerektiğini vurguladı.
Devrekani’de 2008 yılında 80 ton civarında patates üretimi yapıldığını aktaran Devrekani Kaymakamı Ekrem Çeçen ise, şu anda ilçede 2 bin 800 dekar alanda 3 bin ton civarında patates üretildiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Vali Günaydın ve beraberindekiler, patates ekimi yapılan tarlada hasatla ilgili incelemelerde bulundu. Ardından davetlilere patatesten yapılan patates ekmeği ikram edildi.